Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Ivan Milošević sudjeluje na uvodnoj svečanosti twinning projekta "Podrška Europske unije parlamentima BiH u poslovima europskih integracija"

Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Provedba twinning projekta "Podrška Europske unije parlamentima BiH u poslovima europskih integracija" započela je 1. svibnja 2019. godine. 

Ciljevi projekta su jačanje kapaciteta Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Narodne skupštine Republike Srpske, Skupštine Distrikta Brčko i županijskih skupština (parlamenti BiH) kako bi provodili aktivnosti vezane uz proces pristupanja Europskoj uniji i provedbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH-EU.

Projekt će trajati dvije godine, a provodit će ga konzorcij sastavljen od Mađarske narodne skupštine kao glavnog partnera, te Hrvatskog sabora i Parlamenta Austrije kao mlađih partnera. 

Ovo je prvi twinning projekt kojeg provodi Hrvatski sabor kao parlament države članice Europske unije, te predstavlja priliku za prenošenjem znanja i iskustava koja je Hrvatski sabor stekao tijekom hrvatskog pretpristupnog procesa parlamentima Bosne i Hercegovine kao pomoć Bosni i Hercegovini na njenom europskom putu.