Božo Ljubić primio predstavnike hrvatske zajednice iz Crne Gore

Zagreb - Predsjednik Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Božo Ljubić i članovi Odbora Arsen Bauk, Domagoj Hajduković i Ivo Jelušić održali su sastanak s predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore i članom Hrvatske građanske inicijative Zvonimirom Dekovićem i predsjednikom Hrvatske bratovštine Bokeljska mornarica 809 Zagreb Ivom Škanatom. Sastanku je nazočio i predstavnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Ivan Zeba.  

Teme sastanka bile su položaj i zaštita identiteta hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori kao i zaštita kulturnog nasljeđa Hrvata u Boki Kotorskoj s naglaskom na zaštiti obilježja bokeljskih Hrvata i Bokeljske mornarice od strane Republike Hrvatske te jačanje političkog djelovanja Hrvata u Crnoj Gori.

Sugovornici su se složili da treba pojačati suradnju između institucija u Republici Hrvatskoj i Hrvata u Crnoj Gori s ciljem zaštite njihovog kulturnog identiteta kao i njihovog svekolikog djelovanja u Crnoj Gori. U završnom dijelu sastanka gosti su predsjedniku i članovima Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske uputili poziv za posjet Boki Kotorskoj.
 

Autor: Odbor za Hrvate izvan Republike Hrvatske