Božo Ljubić sastao se s predstavnicima udruga Hrvata iz zapadne Bosne

Zagreb - Predsjednik Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Božo Ljubić te zastupnici Darinko Kosor i Dario Hrebak održali su sastanak s predstavnicima udruga Hrvata iz zapadne Bosne.

Predstavnici udruga „Prijatelji Volara“, „Briševo-Dobri“, „Stara rijeka i okolica“ i „Altruist Ljubija“ izložili su aktivnosti udruga te aktualne probleme s kojima se susreću Hrvati na području zapadne Bosne. Izrazili su zabrinutost sustavnim smanjivanjem broja Hrvata koji žive na tom području te ukazali na nezastupljenost Hrvata u gradskim vijećima, neriješene infrastrukturne projekte te poteškoće s obnavljanjem stambenih jedinica. 

Predsjednik Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Božo Ljubić istaknuo je važnost koordinacije Odbora i Državnoga ureda za Hrvate izvan RH u zaštiti prava i interesa Hrvata zapadne Bosne. 

Zastupnik Darinko Kosor potvrdio je da Hrvati u Bosni i Hercegovini imaju mnogo problema u ostvarivanju svojih prava te da je važno senzibilizirati hrvatsku javnost o tome.

Bilo je riječi i o skorom službenome posjetu predsjednika Hrvatskoga sabora akademika Reinera Bosni i Hercegovini u čijem će izaslanstvu biti i predsjednik Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Božo Ljubić.  

Sastanak je zaključen dogovorom o budućoj suradnji Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske i udruga Hrvata iz zapadne Bosne. 
  
 
 

Autor: Služba za medije