Daniel Mondekar primio voditelja tima u Odjelu za poslovanje, inovacije i vještine pri Vladi Ujedinjene Kraljevine Sydneyja Nasha

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Hrvatskoga sabora Daniel Mondekar primio je voditelja tima u Odjelu za poslovanje, inovacije i vještine pri Vladi Ujedinjene Kraljevine Sydneyja Nasha.

Sugovornici su razmijenili mišljenja o Digitalnoj agendi za Europu koja je jedna od najvažnijih inicijativa predviđena programom Europa 2020., a čiji je cilj omogućiti građanima EU-a da maksimalno koriste digitalne tehnologije.  

Daniel Mondekar i Sydney Nash potvrdili su značajan potencijal digitalne ekonomije, istaknuvši prednosti jedinstvenoga digitalnog tržišta u kontekstu ekonomskoga razvoja zemalja članica Unije.  

Govoreći o izazovima jedinstvenoga digitalnog tržišta, sugovornici su se osvrnuli i na razvoj digitalne ekonomije u Hrvatskoj, zakonodavni okvir koji regulira korištenje digitalnih usluga kao i na pitanje zaštite potrošača. 

Bilo je riječi i o konferenciji “Vizija digitalne ekonomije u EU“ koja će se održati sutra u Hrvatskoj udruzi poslodavaca. 
 

Autor: Služba za medije