Davorin Mlakar primio veleposlanika Talijanske Republike Adriana Chiodija Cianfaranija

Zagreb – Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Davorin Mlakar primio je veleposlanika Talijanske Republike Adriana Chiodija Cianfaranija.

U fokusu razgovora dvojice sugovornika bila je parlamentarna suradnja. Hrvatski sabor i talijanski Senat i do sada su dobro surađivali, a u budućnosti se očekuje intenzivnija dinamika, posebice na razini dvaju vanjskopolitičkih odbora, složili su se predsjednik Odbora za vanjsku politiku Davorin Mlakar i talijanski veleposlanik Adrian Chiodi Cianfarani. 

Dvije zemlje uspješno surađuju na različitim područjima, no mnogo je onih koja tek treba otvoriti za suradnju, istaknuo je predsjednik Odbora Mlakar. 

U nastavku su sugovornici razmijenili mišljenja o aktualnoj migrantskoj krizi i njezinim posljedicama. Veleposlanik je istaknuo da se Italija nosi s migrantskom krizom već više od dvije godine te da na tom području ima veliko iskustvo.  – Na samim počecima bio je to ogroman problem za Italiju, no danas je percepcija drukčija, kriza je danas prepoznata kao „europski problem“, kazao je veleposlanik. 

Razgovaralo se još i o mogućnostima kontrole vanjskih granica Europske unije te o mobilnosti radne snage unutar Unije.
 

Autor: Služba za medije