Davorin Mlakar sastao se s belgijskim veleposlanikom Philippeom Benoitom

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Davorin Mlakar primio je u petak veleposlanika Kraljevine Belgije Philippea Benoita. 

Predsjednik Odbora Mlakar upoznao je veleposlanika Benoita s prioritetima hrvatske vanjske politike, poput rješavanja otvorenih pitanja sa zemljama susjedstva, jačanja odnosa s državama EU-a i općenito veće prisutnosti Hrvatske u europskoj politici. – Tako je i jedan od ciljeva saborskoga Odbora za vanjsku politiku intenzivirati kontakte i izravnu razmjenu mišljenja o važnim europskim temama s odborima za vanjsku politiku parlamenata članica EU-a te svakako i belgijskoga parlamenta, rekao je Mlakar.

- Smatram da su bilateralni odnosi između Hrvatske i Belgije odlični, ali im je ipak potrebno dati novi zamah kako bi oni bili još intenzivniji, posebno na gospodarskome planu, rekao je veleposlanik Benoit. - Susreti visokih dužnosnika, npr. ministara vanjskih poslova i predsjednika dvaju parlamenata, također bi mogli dati poticaj za stvaranje čvršćega partnerstva Hrvatske i Belgije, dodao je.

Razmijenjena su i mišljenja o perspektivi rješavanja migrantske krize i sigurnosnih pitanja povezanih s njome te o situaciji u Ukrajini.
 

Autor: Služba za medije