Domagoj Hajduković održao sastanak s irskim veleposlanikom Harringtonom

Zagreb – Voditelj Hrvatsko-irske međuparlamentarne skupine prijateljstva Domagoj Hajduković primio je u petak veleposlanika Irske Timothyja Harringtona.

Izrazivši zadovoljstvo time što zastupnik Hajduković i u ovome sazivu Hrvatskoga sabora nastavlja voditi međuparlamentarnu skupinu prijateljstva s Irskom, Harrington je potvrdio odličnu suradnju sa Skupinom te upoznao Hajdukovića s političkom situacijom u Irskoj nakon parlamentarnih izbora održanih u veljači 2016. 
 
Harrington je istaknuo kako se nada da će suradnja Hrvatske i Irske ojačati razmjenom iskustava, na razini izvršne vlasti, ali i parlamentarnoj. Stoga je predložio tješnju suradnju parlamentarnih odbora u čijem su djelokrugu poslovi Europske unije i financija. 

Hajduković se složio s time da dvije zemlje koje, kako je kazao, dijele toliko sličnosti, mogu još bolje surađivati u sklopu razmjene iskustava te je predložio posjet irskih parlamentaraca i predstavnika akademske zajednice Hrvatskoj.  Nadalje se založio za ostvarenje uže suradnje Sveučilišta u Osijeku s jednim od irskih sveučilišta te pohvalio veleposlanikovu inicijativu za bratimljenje Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Vukovaru s osnovnom školom u Irskoj koju je veleposlanik polazio.
 

Autor: Međuparlamentarna skupina prijateljstva Hrvatska - Irska