Dragan Kovačević primio delegaciju Odbora za gospodarstvo Parlamenta Republike Mađarske

Zagreb - Predsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskoga sabora Dragan Kovačević, s članovima Odbora, primio je u radni posjet delegaciju Odbora za gospodarstvo Parlamenta Republike Mađarske, predvođenu predsjednikom Odbora Györgyem Podolákom.

Zahvalivši na kontinuiranoj potpori Hrvatskoj u procesima pristupanja Europskoj uniji i NATO savezu, predsjednik Odbora za gospodarstvo Dragan Kovačević upoznao je goste s djelokrugom i načinom rada Odbora. Pritom je posebno istaknuo usklađivanje zakonodavstva s pravnom stečevinom EU te ulogu Odbora u smanjivanu utjecaja svjetske ekonomske krize na hrvatsko gospodarstvo.

Sugovornici su izmijenili dosadašnja iskustva Hrvatske i Mađarske u suočavanju s aktualnom krizom i strateške planove za naredno razdoblje. Dragan Kovačević je rekao kako je Hrvatska za sada uspjela izbjeći veće potrese u gospodarstvu, te je izrazio nadu da će odgovornom monetarnom i fiskalnom politikom uspjeti ublažiti i nadolazeće posljedice krize. Za slijedeću se godinu planira potpuno smanjenje deficita državnog proračuna, dodao je, kao i nastavak mjera Hrvatske narodne banke. György Podolák, predsjednik Odbora za gospodarstvo Parlamenta Republike Mađarske upoznao je domaćine s posljedicama snažne krize koja je zahvatila Mađarsku. Rekao je da se trenutno izrađuju paketi pomoći pojedinim sektorima gospodarstva, usuglašava se strategija dugoročnog djelovanja, a jedan je od prioriteta Mađarske i što brži ulazak u eurozonu.

Sastanak je zaključen dogovorom o produbljivanju suradnje.

Autor: Služba za odnose s javnošću