Frano Matušić o Ukrajinskoj krizi na 14. zimskome zasjedanju Parlamentarne skupštine OESS-a u Beču

Beč – Član saborskoga Izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini OESS-a Frano Matušić, koji sudjeluje na 14. zimskome zasjedanju Parlamentarne skupštine OESS-a u Beču, tijekom današnje rasprave o ukrajinskoj krizi istaknuo je kako Hrvatska u cijelosti podupire suverenost i teritorijalnu cjelovitost Ukrajine.

- Podupiremo inicijativu dvoje europskih lidera, njemačke kancelarke Angele Merkel i francuskoga predsjednika Françoisa Hollandea, te zaključke Sporazuma iz Minska koji je Rusija zajedno s proruskim separatistima prekršila samo nekoliko dana nakon potpisivanja. Vjerujem da kao ozbiljna međunarodna organizacija trebamo poslati jasnu poruku vođama Ruske Federacije, među ostalim rekao je Matušić. 
-Oni trebaju znati, iako im nije stalo do toga, da svi znamo da su ruske vojne snage izvršile invaziju na ukrajinski teritorij. Oni trebaju znati, iako im nije stalo do toga, da vjerujemo u mirovne sporazume i u pravedna rješenja. Oni trebaju znati, iako im očito nije stalo, da mi vjerujemo u slobodu, demokraciju i vladavinu prava, zaključio je svoju raspravu Matušić.
 

Autor: Izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a