Goran Beus Richembergh primio izaslanstvo turskoga kulturnog Instituta "Yunus Emre"

Zagreb – Voditelj Hrvatsko-turske međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatskoga sabora Goran Beus Richembergh održao je sastanak sa zamjenikom ravnatelja Instituta "Yunus Emre" Şabanom Çobanoğluom i suradnicima.
 
Zastupnik Beus Richembergh uvodno je istaknuo vrlo dobre i prijateljske odnose Hrvatske i Turske. Rekao je kako kulturna suradnja postaje sve plodonosnija i kvalitetnija, no da postoji prostor za bolju suradnju na gospodarskome planu. Iskazao je podršku ulasku Turske u Europsku uniju te rekao kako su hrvatska iskustva prikupljena na tome putu na raspolaganju turskomu narodu. 
 
Predstavio je aktivan rad Hrvatsko-turske udruge prijateljstva kojoj je na čelu od 2011. godine. Najavio je sutrašnji klavirski koncert pijanista Ivana Horvatića pod nazivom "Alla Turca" kojim će se hrvatskoj publici predstaviti djela suvremenih turskih skladatelja. Beus Richembergh istaknuo je kako Udruga organizira dane turske kulture, stručna predavanja, filmske festivale, koncerte i izložbe diljem Hrvatske, te kako bi volio da više hrvatskih suvremenih umjetnika predstavlja svoj rad u Turskoj.
 
Şaban Çobanoğlu zahvalio je Beusu Richemberghu na predanome angažmanu u promociji turske kulture u Hrvatskoj. Istaknuo je kako Institut svaki tjedan organizira oko osamdeset aktivnosti u četrdesetak centara diljem svijeta. Rekao je kako će iskoristiti posjet Zagrebu za pronalazak lokacije za predstavništvo Instituta "Yunus Emre" u Hrvatskoj. – Otvaranjem Instituta u Zagrebu osnažit ćemo već ionako prijateljske odnose dvaju naroda, zaključio je Çobanoğlu. 

Autor: Hrvatsko-turska međuparlamentarna skupina prijateljstva