Goran Marić susreo se s izraelskim veleposlanikom Amranijem

Zagreb - Predsjednik Odbora za financije i državni proračun i voditelj Hrvatsko-izraelske međuparlamentarne skupine prijateljstva u Hrvatskome saboru Goran Marić sastao se s veleposlanikom Države Izrael u Republici Hrvatskoj Yossijem Amranijem.

Novoimenovani izraelski veleposlanik Yossi Amrani predstavio je ključni cilj svojeg mandata – jačanje suradnje između Hrvatske i Izraela, posebno na gospodarskom planu. Prenijevši pozdrave voditelja skupine prijateljstva s Hrvatskom, koja djeluje u Knessetu, Yossi Amrani izrazio je želju da se i parlamentarnim dijalogom ostvare snažniji preduvjeti za ekonomsku suradnju. 

Predsjednik Odbora za financije i državni proračun i voditelj Hrvatsko-izraelske međuparlamentarne skupine prijateljstva Goran Marić odgovorio je kako se nada da će i najavljeni posjet delegacije Hrvatskoga sabora Izraelu, na čelu s predsjednikom Lukom Bebićem, u studenom ove godine, pridonijeti tom obostranom cilju.

Sugovornici su se osvrnuli i na posljedice svjetske ekonomske krize koja je zahvatila obje zemlje. Goran Marić izjavio je da se Hrvatska priprema na izlazak iz recesije. Kao osnovne smjernice izdvojio je smanjivanje rashoda državnog proračuna, povećavanje razine financijske discipline i veća ulaganja u komparativne prednosti Hrvatske, a to su poljoprivreda i turizam. Veleposlanik Amrani rekao je da ekonomski pokazatelji govore da je i u Izraelu recesija zaustavljena, no još je dug put do potpunog oporavka njihovog gospodarstva koje je iznimno osjetljivo na kretanja na međunarodnom tržištu.

Sastanak je zaključen dogovorom o nastavku suradnje.

Autor: Služba za odnose s javnošću