Gordan Jandroković primio veleposlanicu Francuske Michéle Boccoz

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Gordan Jandroković primio je veleposlanicu Francuske Republike Michéle Boccoz. 

Predsjednik Odbora za europske poslove Gordan Jandroković izložio je aktualne teme koje su na dnevnome redu Hrvatskoga sabora te teme iz područja europskih poslova koje su u fokusu interesa Odbora, a to su prije svega Europski semestar te Radni program za 2016. 

U nastavku se razgovaralo o bilateralnim odnosima dviju zemalja, pri čemu su sugovornici potvrdili aktivnu razmjenu posjeta na visokim političkim razinama koja se odvija kontinuirano. Za produbljivanje suradnje dviju zemalja važne su i skupine prijateljstva dvaju parlamenata i njihove aktivnosti, slažu se Boccoz i Jandroković. 

Intenziviranje suradnje na području gospodarstva, poljoprivrede, zaštite okoliša, obrane, borbe protiv terorizma te migracijske krize od zajedničkog je interesa, potvrdila je veleposlanica Boccoz. Vezano uz migracijsku krizu,  Boccoz  i Jandroković  nalaze da je nužno potrebno zajedničko „europsko rješenje“ problema. 

Razgovaralo se još i o angažmanu francuskih vojnih snaga u Africi, posebice Maliju te o procesu ulaska Hrvatske u šengenski prostor.
 

Autor: Služba za medije