Ivanka Roksandić primila veleposlanika Republike Poljske u Republici Hrvatskoj Wiesława Tarku

Zagreb - Voditeljica Hrvatsko-poljske međuparlamentarne skupine prijateljstva Ivanka Roksandić primila je u posjet veleposlanika Republike Poljske u Republici Hrvatskoj Wiesława Tarku.

Uvodno je voditeljica skupine Ivanka Roksandić izrazila zahvalu na poljskoj potpori i suradnji u hrvatskom procesu pristupanja Europskoj uniji i NATO-u te izrazila želju za intenziviranjem suradnje između hrvatskih i poljskih parlamentaraca. Poljski veleposlanik Wiesław Tarka naglasio je da između Hrvatske i Poljske nema otvorenih pitanja te istaknuo dobru gospodarsku suradnju dviju država. 

Ivanka Roksandić iskazala je interes za povezivanjem Hrvatske i Poljske na lokalnoj razini, kao i za razmjenom iskustva dviju država u pitanjima koja se tiču iseljeništva. Obje strane iskazale su potrebu za daljnjom suradnjom i kontaktima, stoga je dogovoren radni ručak na kojem bi poljski veleposlanik upoznao članove Hrvatsko-poljske skupine prijateljstva te ih informirao o aktualnim pitanjima poljske politike, kao i o ostalim temama od interesa zastupnika.

Autor: Hrvatsko-poljska skupina prijateljstva