Ivo Josipović primio francuskog veleposlanika Jérômea Pasquiera

Zagreb - Zastupnik u Hrvatskome saboru Ivo Josipović sastao se s veleposlanikom Francuske Republike u Republici Hrvatskoj Jérômeom Pasquierom. 

Središnje teme sastanka bile su trenutačna gospodarska situacija, pristupanje Hrvatske Europskoj uniji te položaj Hrvatske u regiji. Veleposlanik Pasquier uvodno je čestitao zastupniku Josipoviću na kandidaturi za predsjednika Republike Hrvatske. Dodao je da Hrvatska i dalje može računati na snažnu potporu Francuske u procesu pristupanja EU. Također je, obostrano, izražena nada da će Lisabonski ugovor biti ratificiran u skorijoj budućnosti.

Ivo Josipović rekao je da je pristupanje Europskoj uniji prioritet svih parlamentarnih stranaka te da će Hrvatska nastaviti s provedbom započetih reformi. Kao najvažnije reforme zastupnik Josipović izdvojio je reformu pravosuđa i jačanje borbe protiv korupcije. Sugovornici su se složili da je, uz adekvatan i zaokružen zakonski okvir, sada nužno veću pozornost posvetiti provedbi postojećih zakona.

Razgovarajući o ekonomskoj situaciji istaknuto je da je ona teška iako su teškoće prisutne i u Europi. Potrebne su dodatne mjere koje bi osnažile hrvatsko gospodarstvo i povećale produktivnost, zaključio je Josipović. Dodao je da se Hrvatska mora snažnije okrenuti i susjednim zemljama, kako u okviru političke suradnje kao predvodnik regije u procesu pristupanja euroatlantskim integracijama tako i kroz gospodarsku suradnju.

Autor: Služba za odnose s javnošću