Izraelski veleposlanik Shmuel Meirom u radnom posjetu kod predsjednika Hrvatskog sabora

Zagreb – Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je u radni posjet veleposlanika Države Izrael Shmuela Meiroma koji je uručio poziv predsjedniku Sabora da dođe u službeni posjet Izraelu. Bio bi to prvi posjet predsjednika hrvatskog parlamenta toj državi. Poziv je uputila predsjednica Knesseta Dalia Itzik .

Uz razgovore o političkim odnosima Republike Hrvatske i Države Izrael koji su u usponu bilo je i riječi o sadašnjoj političkoj situaciji u Izraelu nakon prekida nedavnog sukoba s Hezbolahom.

Tijekom radnog posjeta veleposlanik Meirom je predsjedniku Hrvatskog sabora izrazio negodovanje zbog sadržaja intervjua saborskog zastupnika Šemse Tankovića koji je pod naslovom „Američki Židovi su kreatori terorističkog 11. rujna“ objavljen 18.8.2006. godine u Večernjem listu, u prvom redu zbog naslovne teze ocijenivši ju „antisemitskom i rasističkom“. 

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks je izrazio duboko žaljenje zbog spomenutog osobnog mišljenja zastupnika Šemse Tankovića istaknuvši kako se radi o posve neprihvatljivim i netočnim stavovima koji su u suprotnosti kako s njegovim mišljenjem kao predsjednika Hrvatskog sabora tako i sa službenim stajalištima hrvatske politike.

Autor: Ured predsjednika Sabora