Jadranka Kosor primila austrijskoga veleposlanika Andreasa Wiedenhoffa

Zagreb - Predsjednica Kluba nezavisne zastupnice Jadranke Kosor i zastupnika Hrvatske građanske stranke - HGS-a Jadranka Kosor održala je sastanak s veleposlanikom Republike Austrije u Hrvatskoj Andreasom Wiedenhoffom. 

Razgovarajući o bilateralnim odnosima Hrvatske i Austrije sugovornici su iskazali zadovoljstvo iznimno dobrom suradnjom dviju država, a Jadranka Kosor posebno je istaknula značajnu ulogu i potporu koju je Austrija pružala Hrvatskoj u procesu pregovora za pristupanje u punopravno članstvo u Europskoj Uniji. – Mi s optimizmom gledamo i na buduću suradnju naših dviju zemalja, rekao je veleposlanik Wiedenhoff,  dodavši kako će Austrija i dalje podržavati Hrvatsku, ne samo u bilateralnim projektima, već i na multilateralnom planu kao zemlja partner unutar Europske unije. 

U nastavku razgovora razmijenjena su mišljenja i o prioritetima unutarnje politike u Hrvatskoj i Austriji, a veleposlanik Wiedenhoff je izrazio poseban interes za predstojeće parlamentarne izbore u Hrvatskoj i izazove s kojima se Hrvatska trenutačno suočava u političkom životu.  

– Oko ključnih pitanja za budućnost zemlje trebao bi postojati konsenzus svih političkih snaga jer je to u interesu hrvatskih građana, naglasila je Kosor. Dodala je kako je i jedan od velikih izazova s kojima se hrvatski političari suočavaju motivirati birače da u što većem broju izađu na izbore. 
 

Autor: Služba za medije