Jandroković se susreo s učenicima Osnove škole Vugrovec–Kašina uključenima u projekt „Djeca za mir diljem svijeta“

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Gordan Jandroković susreo se u Hrvatskome saboru s učenicima Osnovne škole Vugrovec–Kašina koji su sudjelovali u projektu „Djeca za mir diljem svijeta“. 

Riječ je o projektu ukrajinske humanitarne organizacije „Fond Vidrodženja Prikarpatja“ u sklopu kojega djeca iz 35 europskih država ispunjavaju karte svojih zemalja papirnatim „golubicama“ na koje upisuju svoje poruke mira. 

U nazočnosti ukrajinskoga veleposlanika u Hrvatskoj Oleksandra Levčenka s izaslanstvom Gordan Jandroković dodao je svoju poruku mira na kartu Hrvatske koja je potom svečano uručena kao poklon Osnovnoj školi Vugrovec–Kašina. Ova je škola izabrana jer provodi izvannastavni program upoznavanja ukrajinskoga jezika i kulture te je pohađa i skupina učenika ukrajinskoga podrijetla. 

Projekt „Djeca za mir diljem svijeta“ bit će zaključen na Međunarodni dan djece, 1. lipnja 2016., kada će porukama mira ispunjene karte svih 35 zemalja sudionica biti predstavljene na završnoj manifestaciji u Ukrajini.
 

Autor: Služba za medije