Josip Bilaver primio azerbajdžanskog veleposlanika Kamila Khasiyeva

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-azerbajdžanske međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatskoga sabora Josip Bilaver primio je veleposlanika Republike Azerbajdžana u RH Kamila Khasiyeva. 

Sugovornici su uvodno potvrdili vrlo dobre i prijateljske bilateralne odnose dviju zemalja s mogućnošću daljnjega napretka, posebice na gospodarskome području. 

Veleposlanik Khasiyev naglasio je kako su jačanju dobrih političkih odnosa posljednjih godina doprinijeli brojni međusobni posjeti hrvatskih i azerbajdžanskih dužnosnika. Izvijestio je zastupnika Bilavera o trenutačnome stanju sukoba Azerbajdžana i Armenije, koji se rješava u okviru OESS-ove Minsk skupine osnovane 1992. godine. 

Josip Bilaver izrazio je sućut zbog žrtava u sukobima i iskazao nadu da će do rješenja doći mirnim putem. Mi poštujemo vaš teritorijalni integritet i suverenost i na nas možete računati kao na partnera u diplomatskom rješavanju tog problema, istaknuo je Bilaver. 

U nastavku sastanka razgovaralo se o konkretnijoj gospodarskoj suradnji dviju zemalja, posebice u energetskome sektoru, brodogradnji te farmaceutskoj, prehrambenoj i prerađivačkoj industriji. Dužnosnici su izrazili želju i za boljom suradnjom na kulturnome planu i u turizmu. Veleposlanik Khasiyev uputio je poziv Hrvatsko-azerbajdžanskoj skupini prijateljstva za posjet Republici Azerbajdžanu.
 

Autor: Hrvatsko-azerbajdžanska međuparlamentarna skupina prijateljstva