Luka Denona primio izraelsku veleposlanicu Zinu Kalay Kleitman

Zagreb - Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Mediterana Luka Denona primio je veleposlanicu Izraela Zinu Kalay Kleitman.

Sugovornici su uvodno razmijenili mišljenja o bilateralnim odnosima Izraela i Hrvatske, posebno istaknuvši važnost jačanja gospodarske razmjene.  

Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Mediterana Luka Denona i veleposlanica Izraela Zina Kalay Kleitman ocijenili su energetiku i poljoprivredu izrazito važnim područjima suradnje dviju zemalja. Postoji značajan potencijal za suradnju hrvatskih i izraelskih tvrtki, posebice na području poljoprivrednoga navodnjavanja s obzirom na dugogodišnja izraelska iskustva u razvoju tehnologije za navodnjavanje. 

Veleposlanicu Kalay Kleitman posebno je zanimalo zasjedanje Parlamentarne skupštine Mediterana održano u Monaku u veljači ove godine, a Luka Denona predstavio je glavne teme mediteranske regije o kojima se raspravljalo. Bilo je riječi i o izraelskim parlamentarnim izborima održanim prošli tjedan te o ukupnoj političkoj situaciji na Bliskom istoku.
 

Autor: Služba za medije