Mario Habek održao sastanak s veleposlanikom Mađarske Józsefom Zoltánom Magyarom

Zagreb - Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatske i Mađarske Mario Habek primio je u posjet veleposlanika Mađarske u RH Józsefa Zoltána Magyara. 

Sugovornici su istaknuli da su odnosi Hrvatske i Mađarske dobri i sadržajni. Središnja tema susreta bila je inicijativa za donošenje odluke o proglašenju Dana hrvatsko-mađarskog prijateljstva. Smatrajući prijedlog odluke važnim korakom za daljnje unapređenje prijateljskih odnosa dviju država, Mario Habek izvijestio je veleposlanika Magyara da su članovi Odbora za vanjsku politiku pozdravili prijedlog Međuparlamentarne hrvatsko-mađarske skupine prijateljstva Hrvatskoga sabora. Dan hrvatsko-mađarskog prijateljstva obilježavao bi se 1. svibnja u objema državama, a prijedlog odluke jednoglasno su podržali. 

Habek je također izvjestio veleposlanika da je parlamentarnoj skupini prijateljstva s Hrvatskom u mađarskom parlamentu upućen poziv za uzvratnim posjetom Hrvatskomu saboru. Sugovornici su razmijenili i prijedloge za daljnje proširenje suradnje, posebno za poticanje razvojnih projekata u objema zemljama.
 

Autor: Međuparlamentarna skupina prijateljstva Hrvatska - Mađarska