Mario Zubović primio veleposlanika Države Izrael u Republici Hrvatskoj Yossija Amranija

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Mario Zubović primio je veleposlanika Države Izrael u Republici Hrvatskoj Yossi Amranija.

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Mario Zubović rekao je da su politički i gospodarski odnosi dviju zemalja dobri te se nada da će se u budućnosti razvijati i bolje. Zubović je veleposlanika izvijestio o parlamentarnoj suradnji Izraela i Hrvatske posebno istaknuvši suradnju parlamentarnih skupina prijateljstva Sabora i Knesseta.

Razgovaralo se i o sutrašnjem posjetu izraelskog ministra vanjskih poslova predsjedniku Sabora kao i skorom posjetu predsjednika Luke Bebića Izraelu koji je predviđen za studeni ove godine. Veleposlanik Amrani podržava ulazak Hrvatske u Europsku uniju i naglašava da će buduće članstvo Hrvatske u Uniji imati pozitivan utjecaj za cijelu regiju.

Sugovornici su se osvrnuli i na aktualnu političku situaciju između Slovenije i Hrvatske koja nagovještava deblokadu hrvatskih pregovora, izrazivši nadu da će Hrvatska u što skorije vrijeme postati punopravna članica Europske unije.

Autor: Služba za odnose s javnošću