Mario Zubović razgovarao sa slovenskim veleposlanikom Adamičem

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora Mario Zubović primio je u radni posjet veleposlanika Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj Milana Orožena Adamiča. 

„Svakako podupiremo Hrvatsku na njezinom putu u EU i tu nema nikakve dvojbe“, rekao je veleposlanik Adamič, te dodao da Slovenija, kao trenutačna predsjedateljica EU, podupire ubrzanje pregovora Hrvatske za članstvo u EU. 

Mario Zubović izrazio je zadovoljstvo činjenicom da sada, nakon rješavanja pitanja ZERP-a, sve strane podupiru ubrzanje pregovora Hrvatske i EU, s ciljem njihovog završetka 2009. godine. 

U razgovorima je obostrano izraženo uvjerenje da su nedavne nesuglasice u hrvatsko-slovenskim odnosima prebrođene i da će dva naroda i zemlje koje, kako je naglašeno, nikada u povijesti nisu imale konfrontacija, u budućnosti svoje odnose razvijati na obostrano zadovoljstvo i u obostranom interesu. Slovenski veleposlanik rekao je da svake godine u Hrvatsku dolazi milijun Slovenaca, što je podatak dostatan sam za sebe.

Zaključno je obostrano izraženo uvjerenje da je potrebno dalje jačati parlamentarne veze i kontakte, posebice srodnih parlamentarnih odbora.

Autor: Služba za odnose s javnošću