Nenad Stazić primio izaslanstvo Skupštine Kosova

Zagreb - Predsjednik Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskoga sabora Nenad Stazić, s članovima Odbora, primio je u službeni posjet Odbor za javne službe, lokalnu administraciju i medije Skupštine Kosova.

Predsjednik Odbora Nenad Stazić uvodno je gostima predstavio djelatnost Odbora. Istaknuo je da Odbor razmatra pitanja komuniciranja, informiranja i medija o kojima odlučuje Sabor, potiče pravo na informiranje, informaciju i komuniciranje novim tehnologijama i sredstvima elektroničkog komuniciranja, a također surađuje i s udrugama, medijima i institucijama koje se bave ovim područjem.

Nenad Stazić predstavio je gostima i zakone koji se bave područjem medija, a istaknuo je Zakon o medijima kao krovni zakon koji uređuje osnovna načela djelovanja medija. Goste s Kosova posebno je zanimao rad Hrvatske radiotelevizije kao javnog servisa i izbor Programskog vijeća tog servisa.

Predsjednik Odbora za javne službe, lokalnu administraciju i medije Skupštine Kosova Esat Brajshori informirao je hrvatske kolege o zakonodavnom okviru koji se odnosi na medije, a razgovaralo se i o ustrojstvu Nezavisne komisije za medije koja nadgleda rad medija na Kosovu.

U nastavku se razgovaralo o zastupljenosti programskog sadržaja namijenjenog manjinskim zajednicama i osobama s invaliditetom na javnim radiotelevizijskim servisima Kosova i Hrvatske.

Autor: Služba za odnose s javnošću