Neven Mimica primio zastupnika Europskog parlamenta i supredsjedatelja Zajedničkog parlamentarnog odbora EU-RH Gunnara Hökmarka

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica primio je zastupnika Europskog parlamenta i supredsjedatelja Zajedničkog parlamentarnog odbora Europska unija-Republika Hrvatska Gunnara Hökmarka. Na sastanku je sudjelovao i član Odbora za europske integracije Nevio Šetić.

Podsjetivši na sljedeći sastanak Zajedničkog parlamentarnog Odbora EU-RH Neven Mimica je rekao da su takvi susreti vrlo korisni i važni, i za sam pregovarački proces Republike Hrvatske i za parlamentarnu dimenziju tog procesa. Upoznavši goste s radom Odbora za europske integracije Neven Mimica predstavio je i aktivnosti Hrvatskoga sabora na području prilagodbe hrvatskoga zakonodavstva pravnoj stečevini Europske unije. Hrvatska je do sada intenzivno radila na procesu ispunjavanja svih potrebnih reformi, a aktivnosti na području borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala te suradnju sa sudom u Haagu intenzivno nastavlja i dalje, kazao je potpredsjednik Mimica.

Sugovornici su suglasni da je provedba donesenih zakona izrazito važna za dovršetak pregovaračkog procesa i punopravno članstvo u Europskoj uniji. U završnom dijelu sastanka razmijenjena su stajališta i o graničnom pitanju između Hrvatske i Slovenije.

Autor: Služba za odnose s javnošću