Nikola Mak primio parlamentarnog izvršnog predsjednika Kluba zastupnika CSU-a frakcije CDU/CSU u njemačkom saveznom parlamentu

Zagreb - Zastupnik njemačke nacionalne manjine Nikola Mak primio je u radni posjet parlamentarnog izvršnog predsjednika Kluba zastupnika CSU-a frakcije CDU/CSU u njemačkom saveznom parlamentu Bundestagu Helmuta Koschyku sa izaslanstvom. Sastanku su nazočili  tajnik Hrvatskog sabora Josip Sesar, predstojnik Ureda predsjednika Boris Abramović i savjetnik predsjednika Sabora za vanjsku politiku Stjepan Vukas.

Na sastanku se razgovaralo o pripremama za značajan radni posjet CSU-a iz Bavarske u srpnju.  Pripreme za ovaj posjet podržava njemačko veleposlanstvo u RH koje predstavlja važan čimbenik u odnosima dviju zemalja. Predviđa se da će posjet trajati od 10. do 13. srpnja kada će se izaslanstvo sastati s premijerom Ivom Sanaderom, predsjednikom Republike Stipom Mesićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom. Uz parlamentarce CSU-a njemačkog Bundestaga posjetu će nazočiti i potpredsjednica njemačkog Bundestaga, a izaslanstvu bi se trebao pridružiti i predsjednik stranke CSU Bavarske, predsjednik Vlade. Po svom sastavu ovo bi bilo najznačajnije izaslanstvo koje je posjetilo Hrvatsku od uspostave bilateralnih odnosa dviju zemalja. Posjet bi bio i svojevrsna podrška Hrvatskoj u pristupanju EU. Tajnik Hrvatskog sabora Josip Sesar rekao je kako će pružiti svu potrebnu logističku pomoć kako bi se uspješno realizirao dogovoreni posjet.