Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu iskazao povjerenje Berislavu Šipušu za obavljanje dužnosti ministra kulture

Zagreb - Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu održao je sjednicu na kojoj se raspravljalo o Prijedlogu za iskazivanje povjerenja Berislavu Šipušu za obavljanje dužnosti ministra kulture. 

U uvodnom dijelu sjednice predsjednik Vlade RH Zoran Milanović predstavio je Odboru kandidata za ministra kulture u Vladi RH te istaknuo kako Berislava Šipuša smatra odličnim rješenjem za taj resor. U nastavku su slijedila pitanja članova Odbora Berislavu Šipušu. Zastupnike su zanimali nalazi revizije o netransparentnom trošenju proračunskih sredstava u Ministarstvu kulture za 2013. godinu, dodjeljivanje financijskih sredstava glazbenim organizacijama, pokretanje studija plesa, spomenička renta, medijska strategija te ostali projekti i kulturne politike koje bi trebao provoditi novi ministar Šipuš. 

Nakon provedene rasprave Odbor je većinom glasova prihvatio odluku za iskazivanje povjerenja Berislavu Šipušu za obavljanje dužnosti ministra kulture.

Prema izmijenjenom poslovniku Sabora, ako usred mandata dođe do zamjene ministra, o novom kandidatu ne raspravlja se više na plenarnoj sjednici, nego samo na sjednici matičnog odbora, što je u ovom slučaju Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu, a na plenarnoj sjednici Sabora glasovat će se o povjerenju predloženom kandidatu za člana Vlade.
 

Autor: Služba za medije