Parlamentarni izvršni predsjednik Kluba zastupnika CSU-a u njemačkom Bundestagu Hartmut Koschyk u posjetu kod predsjednika Hrvatskoga sabora

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks primio je parlamentarnog izvršnog predsjednika Kluba zastupnika CSU-a frakcije CDU/CSU u njemačkom Bundestagu Hartmuta Koschyka radi pripreme studijskog putovanja 46 zastupnika CSU-a u Hrvatsku polovicom srpnja ove godine koje bi predvodio predsjednik Kluba zastupnika CSU-a u njemačkom Bundestagu Peter Ramsauer. Očekuje se da bi s njemačkim zastupnicima došao i predsjednik bavarske vlade Edmund Stoiber.

Parlamentarni izvršni predsjednik Kluba CSU-a Hartmut Koschyk je izvijestio predsjednika Sabora da će u ovom, 16. po redu, sazivu njemačkog Bundestaga biti osnovana skupina njemačko-hrvatskog prijateljstva na čelu sa zastupnikom CDU-a Klaus-Peterom Willschom koji je i do sada u njemačkom parlamentu bio zadužen za suradnju s Hrvatskom. 

Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks i parlamentarni izvršni predsjednik Kluba CSU-a Koschyk su izrazili zadovoljstvo jačanjem parlamentarne suradnje između Hrvatskoga sabora i njemačkog Bundestaga koja se predstojećim posjetom predsjednika Hrvatskoga sabora Saveznoj Republici Njemačkoj od 13. do 15. ožujka 2006. godine kao i studijskim putovanjem zastupnika CSU-a Hrvatskoj realizira na visokoj državnoj razini.

Autor: Ured predsjednika Sabora