Potpredsjednica Hrvatskog sabora Đurđa Adlešić primila ministricu za europske poslove Bugarske dr. Meglenu Kunevu

Zagreb - Potpredsjednica Hrvatskog sabora Đurđa Adlešić primila je danas u službeni posjet ministricu za europske poslove Republike Bugarske dr. Meglenu Kunevu.

Tema razgovora bila je jačanje bilateralne suradnje Bugarske i Hrvatske na političkom i gospodarskom planu, te uloga parlamenata u procesu europskih integracija. Tom je prilikom potpredsjednica Hrvatskog sabora izrazila zadovoljstvo potpisanim i u Hrvatskom saboru ratificiranim Sporazumom o suradnji između Republike Bugarske i Republike Hrvatske u okviru približavanja Europskoj uniji. Vjerujem u razvoj još intezivnije i bolje suradnje Hrvatske i Bugarske, dodala je Đurđa Adlešić, jer obje zemlje dijele istovjetan stav o važnosti individualnog pristupanja Europskoj uniji.  Istaknuvši kako je Bugarska već osiguravši status kandidata za Europsku uniju, korak ispred Hrvatske, potpredsjednica Adlešić naglasila važnost svakog savjeta i razmjene iskustva eurointegracijskog puta Bugarske.
 Zahvalivši na dobrodošlici bugarska se ministrica složila sa ocjenom trenutne i potencijalne daljnje bilateralne suradnje dvije prijateljske zemlje, te dodala kako je u interesu iste Bugarska spremna pružiti pomoć i podršku Hrvatskoj na njenom putu priključenja Europskoj uniji i NATO-u. U procesu približavanja Europskoj uniji parlamenti igraju vrlo značajnu ulogu, izjavila je dr. Kuneva dodavši kako se zbog toga nada što skorijem susretu predsjednika bugarskog i hrvatskog parlamenta.