Potpredsjednica Hrvatskoga sabora Željka Antunović primila izaslanstvo finskog parlamenta

Zagreb - Potpredsjednica Hrvatskoga sabora Željka Antunović primila je izaslanstvo Finsko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva finskog parlamenta.

Potpredsjednica Sabora Željka Antunović uvodno je kazala da su bilateralni odnosi Finske i Hrvatske vrlo dobri. Susreti poput ovog pridonose boljoj i intenzivnijoj parlamentarnoj suradnji istaknula je Antunović. Finsko izaslanstvo zanimala je dinamika pregovora Republike Hrvatske s Europskom unijom. Potpredsjednica Sabora informirala je goste o parlamentarnim aktivnostima u okviru pregovaračkog procesa s EU, a naglasila je i važnost političkog konsenzusa svih parlamentarnih stanaka oko ulaska Hrvatske u EU. Hrvatska čini sve na procesu zadanih reformi kako bi u što skorije vrijeme postala punopravna članica Europske unije, naglasila je Antunović.

Željka Antunović u nastavku je predstavila finskom izaslanstvu aktualnu ekonomsku situaciju u Hrvatskoj. Pritom je istaknula važnost ekonomskog razvoja Hrvatske kako bi se naša zemlja približila otvorenom tržištu Europske unije. Antunović je upozorila i na probleme u sektoru brodogradnje te poljoprivrede. Turizam kao granu ekonomije potpredsjednica Sabora istaknula je kao izrazit potencijal Hrvatske koji treba dodatno razvijati.

Autor: Služba za odnose s javnošću