Potpredsjednica Sabora Dragica Zgrebec sudjelovala u obilježavanju 24. godišnjice pokolja u Škabrnji

Škabrnja - Kolonom sjećanja, u kojoj je bilo oko deset tisuća ljudi iz svih krajeva Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine, u srijedu je u Škabrnji počelo obilježavanje Dana sjećanja na žrtve srbočetničkog pokolja koji se dogodio na današnji dan prije 24 godine kada su ubijene 84 osobe, 26 branitelja i 58 civila.

Državna izaslanstava, među kojima i izaslanstvo Hrvatskoga sabora koje je predvodila potpredsjednica Hrvatskoga sabora i izaslanica predsjednika Sabora Dragica Zgrebec, izaslanstva mnogih braniteljskih i civilnih udruga položila su vijenac i zapalila svijeće kod spomen-obilježja masovne grobnice „Ruža za poginule branitelje i civile“, nakon čega su se uputila na misno slavlje koje je u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije predvodio gospićko-senjski biskup Mile Bogović.

Središnja komemoracija bila je na Trgu dr. Franje Tuđmana i, za razliku od prijašnjih godina, protekla je bez govora predstavnika izaslanstava, udruga i političkih stranaka.

Nakon komemoracije, kilometarska povorka u kojoj su bili i potpredsjednica Hrvatskoga sabora i izaslanica predsjednika Sabora Dragica Zgrebec te ministar uprave i izaslanik predsjednika Vlade Arsen Bauk uputila se na mjesno groblje, gdje su podno glavnoga križa položeni vijenci i zapaljene svijeće.
 

Autor: Hina/Služba za medije