Potpredsjednica Sabora Vesna Pusić primila iranskog veleposlanika Mohammada Farda

Zagreb - Potpredsjednica Hrvatskoga sabora Vesna Pusić održala je u utorak sastanak s veleposlanikom Irana u Hrvatskoj Mohammadom Ebrahimom Taherianom Fardom. 

- Iznimno cijenimo prijateljsku podršku koju je Hrvatska kao članica Europske unije pružila Iranu u proteklom, vrlo teškom razdoblju za našu zemlju, rekao je na početku sastanka veleposlanik Fard. 

- Naši prijateljski odnosi očituju se i u razmjeni posjeta na visokoj razini, od kojih su mnogi realizirani u posljednjih nekoliko godina, dodao je. 

Govoreći o daljnjem razvoju bilateralnih odnosa, potpredsjednica Sabora Pusić i iranski veleposlanik suglasili su se kako na gospodarskom planu, posebno u energetici, postoji još mnogo prostora za intenziviranje suradnje, a bilateralni razgovori trebaju zadržati visoku razinu sadržajnosti kao i do sada. 

Sugovornici su razmijenili mišljenja i o aktualnoj situaciji na Bliskom istoku, posebno Afganistanu i Siriji, pri čemu su se složili da se samo mirnim putem, prije svega argumentiranim razgovorima te postizanjem prekida vatre može jamčiti proces izgradnje potpunoga mira na tom području i zaustavljanje izbjegličke krize. 
 

Autor: Služba za medije