Potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner primio predsjednicu Zaklade Hanns Seidel Ursulu Männle

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner primio je predsjednicu Zaklade Hanns Seidel prof. Ursulu Männle, bivšu bavarsku ministricu za savezna i europska pitanja te dugogodišnju zastupnicu u njemačkom Saveznom parlamentu i Bavarskom parlamentu, koja boravi u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj u sklopu obilježavanja Dana hrvatske diplomacije. 

Zaklada Hanns-Seidel je njemačka politička zaklada čija je osnovna zadaća demokratsko građansko obrazovanje, promicanje međunarodnog dijaloga i ideje europskog ujedinjenja. U pratnji prof. Männle bio je i Klaus Fiesinger, voditelj Odjela za srednju, istočnu i južnu Europu te središnju Aziju. 

Teme razgovora bile su aktualna politička situacija u Hrvatskoj i mogućnosti daljnjeg poboljšanja suradnje između Hrvatske i Njemačke, a posebno između Hrvatske i Bavarske. Obje strane su suglasne da su bilateralni odnosi dviju zemalja tradicionalno dobri, ali da postoje mogućnosti daljnjeg unapređenja, posebno u gospodarskom smislu. Također se razgovaralo o tome kako bi Zaklada Hanns-Seidel mogla pomoći  jačanju demokratskih struktura u Hrvatskoj te pružiti potporu osnaživanju uloge Hrvatske u Europskoj uniji te na međunarodnom planu.
 

Autor: Ured potpredsjednika Sabora