Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica primio austrijskog veleposlanika Jana Kickerta

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica primio je veleposlanika Republike Austrije u Republici Hrvatskoj Jana Kickerta.

Sugovornici su razgovarali o dinamici pregovora Republike Hrvatske s Europskom unijom, a osvrnuli su se i na aktualno izviješće Europske komisije o napretku Republike Hrvatske prema EU. Veleposlanik Republike Austrije Kickert kazao je da Austrija podržava Hrvatsku na njezinom putu u Europsku uniju te očekuje da će sljedeće godine biti dovršen pregovarački proces.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Neven Mimica istaknuo je da Hrvatska radi na procesu reformi kako bi što prije zadovoljila sve uvjete koje je zadala EU. Borba protiv korupcije i reforma pravosuđa ključna su područja na kojima Hrvatska intenzivno radi, kazao je Mimica.

U nastavku se razgovaralo o odnosima Hrvatske i Slovenije te mogućim modelima rješavanja graničnog pitanja dviju zemalja. Neven Mimica i Jan Kickert razgovarali su i o nacrtu ustavnih promjena te o modelima provedbe referenduma za ulazak Hrvatske u EU. U zaključnom dijelu susreta potpredsjednik Mimica zahvalio je veleposlaniku Kickertu na dosadašnjem angažmanu i podršci Austrije Hrvatskoj.

Autor: Služba za odnose s javnošću