Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ivan Jarnjak primio veleposlanika Republike Indonezije Mangasija Sihombinga

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ivan Jarnjak primio je u oproštajni posjet veleposlanika Republike Indonezije u RH sa sjedištem u Budimpešti Mangasija Sihombinga.

Veleposlanik Mangasi Sihombing izvijestio je potpredsjednika Hrvatskoga sabora Ivana Jarnjaka o odluci vlade Republike Indonezije da otvori veleposlanstvo sa sjedištem u Zagrebu. Povodom ove odluke, dodao je, delegacija Republike Indonezije upravo boravi u posjetu Hrvatskoj. Potpredsjednik Ivan Jarnjak pozdravio je ovu odluku rekavši da će otvaranje veleposlanstva u Zagrebu bitno doprinijeti daljnjem jačanju veza između Hrvatske i Indonezije.

Odnosi dviju zemalja dobri su i bez otvorenih pitanja, složili su se sugovornici, no postoji obostran interes za jačanjem suradnje, posebno na gospodarskom planu. Republika Indonezija, rekao je veleposlanik Sihombing iznimno je zainteresirana za hrvatske luke u Rijeci i Pločama. Sugovornici su razgovarali i o mogućim modalitetima suradnje na području športa.

Govoreći o unaprjeđeniju bilateralnih odnosa, veleposlanik Sihombing, uputio je poziv zastupnicima Hrvatskoga sabora za posjet Indoneziji. Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ivan Jarnjak zahvalio je veleposlaniku na njegovom osobnom angažmanu tijekom mandata na jačanju veza između Hrvatske i Indonezije. Te dvije države danas, zaključio je, imaju čvrstu bazu za jači razvoj gospodarskih odnosa.

Autor: Služba za odnose s javnošću