Potpredsjednik Hrvatskoga sabora, Luka Bebić, primio je u radni posjet dr. Lauridisa Holschera, zamjenika veleposlanika Savezne Republike Njemačke

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora, Luka Bebić, primio je u radni posjet dr. Lauridisa Holschera, zamjenika veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj. 
Gosta je zanimala struktura i težište rada hrvatskog parlamenta u novom sazivu. Čestitao je novoj Vladi na uspješnom usvajanju Državnog proračuna, koji je većinom od 86 zastupničkih glasova izglasan u Hrvatskom saboru. 
Potpredsjednik Luka Bebić naglasio je da se u hrvatskom parlamentu sve češće uspješno postiže konsenzus svih parlamentarnih stranaka po raznim važnim pitanjima. Spemenuo je tako konsenzus koji postoji oko pristupa Hrvatske NATO-u i Europskoj Uniji, kao i konsenzus u pogledu vrijednosti i tekovina Domovinskog rata i stvaranja države.  
Luka Bebić izjavio je da je glavni ograničavajući faktor Hrvatske nedovoljna gospodarska razvijenost i materijalni deficit, koji je u nesrazmjeru sa izraženom političkom voljom da se učini još više. 
Na upit dr. Holschera kako Njemačka može pomoći Hrvatskoj  u ovom trenutku, potpredsjednik Bebić odgovorio je da bi za Hrvatsku od velike važnosti bilo daljnje pružanje materijalne potpore oko razminiranja područja pod minama, koja su još uvijek znatna. Drugo područje gdje je moguća i potrebna pomoć su ulaganja, posebice ona u turizmu i ugostiteljstvu. Luka Bebić istaknuo je da su prilike u Hrvastkoj u pogledu ulaganja promjenjene, da su strana ulaganja sigurna, a mogućnosti goleme.  
Dr. Holscher obećao je daljnju pomoć Njemačke Hrvatskoj u razminiranju.