Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio u službeni posjet ministra vanjskih poslova Ukrajine Konstantina Griščenka

Zagreb - Razgovaralo se o jačanju suradnje dviju zemalja na svim područjima, a posebno na gospodarskom.  Tom je prigodom potpredsjednik Hrvatskog sabora naglasio kako postoje mnogi zajednički interesi i potencijali kvalitetne suradnje koju bi mogli inicirati intezivniji kontakti parlamenata, gospodarskih komora Ukrajine i Hrvatske, ali i direktna suradnja ukrajinskih i hrvatskih poduzetnika. Osvrnuvši se na povijesne i kulturne poveznice Hrvatske i Ukrajine, Bebić je dodao kako će se Hrvatska zalagati za što intezivniju politiku suradnje s Ukrajinom kao zemljom velikog tržišta, stabilnog gospodarstva i vrlo blistave perspektive. Jedan od prvih koraka inteziviranja suradnje i na području turizma svakako bi bilo, smatra Bebić, djelovanje u pravcu liberalizacije viznih režima između zemalja.

Složivši se kako postoji velik gospodarski potencijal suradnje Ukrajine i Hrvatske, ministar Griščenko vrlo kvalitetnim je ocijenio rad Hrvatsko-ukrajinske skupine prijateljstva u Hrvatskom saboru kao jednog od mehanizama u intenziviranju bilateralnih odnosa. U zaključku sastanka ukrajinski je ministar izrazio zadovoljstvo hrvatskom politikom rješavanja pitanja ukrajinske nacionalne manjine u Hrvatskoj, te zaželio puno uspjeha Hrvatskoj u što skorijem pristupanju Europskoj uniji.