Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner održao sastanak s izraelskim dužnosnikom Ilanom Ben-Dovom

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner sastao se s voditeljem Odjela za europske poslove izraelskoga Ministarstva vanjskih poslova Ilanom Ben-Dovom, a na sastanku je nazočila i veleposlanica Države Izrael u Hrvatskoj Zina Kalay Kleitman.
 
Sugovornici su razmijenili mišljenja o stanju bilateralnih odnosa, a posebno su se osvrnuli na mogućnosti unapređenja suradnje dvaju parlamenata poboljšanjem kontakata dviju skupina prijateljstva.

 - Prostor daljnjeg razvoja suradnje vrlo je velik i potrebno ga je istražiti, rekao je potpredsjednik Reiner te dodao kako su za Hrvatsku vrlo značajna izraelska iskustava na području poljoprivrede i sustava navodnjavanja, području znanosti i tehnologije te unapređenju željezničke infrastrukture. Iako prosječno dvije do tri tisuće izraelskih turista godišnje posjeti Hrvatsku, zaključeno je da bi ovu vrstu suradnje trebalo ojačati novim projektima.

Razgovaralo se i o aktualnoj situaciji u Izraelu nakon provedenih parlamentarnih izbora te o predstojećim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj. 
 

Autor: Služba za medije