Potpredsjednik Odbora za pravosuđe Ivo Josipović primio veleposlanika Republike Mađarske Pétera Györkösa

Zagreb - Potpredsjednik Odbora za pravosuđe Ivo Josipović primio je veleposlanika Republike Mađarske u Republici Hrvatskoj Pétera Györkösa.

Sugovornici su uvodno razmijenili stajališta o aktualnoj političkoj i gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj. Potpredsjednik Odbora za pravosuđe Ivo Josipović informirao je veleposlanika o unutarnjim problemima s kojima se Hrvatska susreće, a izdvojio je borbu protiv korupcije kao vrlo važno područje reformi na kojima Hrvatska radi na svojem putu prema punopravnom članstvu u EU.

Osvrnuvši se na granični spor sa Slovenijom Josipović je istaknuo da očekuje da se to pitanje riješi pred međunarodnim sudom, bez trgovanja teritorijem. Na sastanku se razgovaralo i o ekonomskoj situaciji u zemlji te o efektima turističke sezone koja za Hrvatsku završava rezultatima boljima od očekivanih. Potpredsjednik Odbora Josipović istaknuo je da Hrvatska mora pronaći načine kako pokrenuti proizvodnju i povećati izvoz te na taj način odgovoriti izazovima globalne ekonomske krize.

Bilo je riječi i o skorim predsjedničkim izborima u Hrvatskoj, a veleposlanik Györkös uputio je i čestitku Ivi Josipoviću na kandidaturi. Obostrano je ocijenjeno da su odnosi dviju zemalja vrlo dobri i prijateljski te da je suradnja na svim razinama zadovoljavajuća.

Autor: Služba za odnose s javnošću