Potpredsjednik Sabora Milorad Batinić na otvorenju Mljekare Zrindol i 7. danima hrvatskih sireva i vina

Šenkovec – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milorad Batinić prisustvovao je svečanom otvorenju mljekare Zrindol te 7. danima hrvatskih sireva i vina. Investicija Zrindol vrijedna je 20 milijuna kuna, od čega je sedam milijuna osigurano iz programa IPARD, uz učešće države u iznosu od 3,5 milijuna kuna.

Važnost ovog objekta je višestruka. Na prvom mjestu svakako je očuvanje obiteljske tradicije premreženo s nekoliko desetaka obitelji koje ovise o ovom pogonu, a nadasve je značajna maksimalna iskorištenost EU fondova. U teškim gospodarskim vremenima u kojima živimo, ovo je ogledni primjer za sve poduzetnike u Međimurskoj županiji, ali i široj regiji, kazao je u svom pozdravnom obraćanju potpredsjednik Batinić.

Općina Šenkovec pratila je projekt od samih početaka te je investitora djelomično oslobodila plaćanja komunalnog doprinosa, što mu je olakšalo nastavak ulaganja u daljnju realizaciju projekta.
 
Danas mljekara Zrindol osigurava najzahtjevnije uvjete u preradi mlijeka i mliječnih proizvoda te je jedna od najsuvremenijih malih mljekara u okolici. Da za buduće poslovanje i optimizam ima mjesta govori i podatak da zanimanje za međimurske mliječne proizvode pokazuju i naši susjedi – Mađari i Slovenci. 
  
Isti dan je u organizaciji Udruge hrvatskih malih mljekara i mljekare Zrindol održana i manifestacija 7. dani hrvatskih sireva i vina, čiji je cilj bio promocija autohtonih hrvatskih proizvoda te očuvanje tradicije proizvodnje kvalitetnih sireva izrađenih po tradicionalnoj recepturi.  

Mali mljekari iz svih područja Hrvatske izložili su svoje sireve, dok su međimurski vinari predstavili svoja vina, a najboljima su dodijeljena i priznanja, koja je uručio potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić.
  
Otvorenju su, uz Batinića, prisustvovali i pomoćnica ministra poljoprivrede Vesna Gantner, međimurski župan Ivan Perhoč te njegov zamjenik Matija Posavec.

Autor: Ured potpredsjednika Sabora