Predsjednica Nacionalnog odbora Pusić sastala se s indijskim veleposlanikom Singhom

Zagreb - Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić primila je veleposlanika Indije u Republici Hrvatskoj Pradeepa Singha. 

Veleposlanik Indije Pradeep Singh uvodno je predstavio područja suradnje u okviru kojih dvije države mogu produbiti i intenzivirati dosadašnje vrlo dobre bilateralne odnose.

Direktna investicijska ulaganja Indije u Hrvatskoj, ocijenjena su kao vrlo važno i poticajno područje suradnje dviju zemalja. Sugovornici su suglasni da je povećanje trgovinske razmjene između Indije i Hrvatske jedan od najvažnijih faktora cjelokupne gospodarske suradnje. Razgovaralo se i o turizmu kao zajedničkoj gospodarskoj grani dviju zemalja, a bilo je riječi i o važnosti prezentiranja hrvatskoga turizma u Indiji. 

Indija je zainteresirana za posjet hrvatskih novinara koji se bave područjem turizma, kako bi razmijenili iskustva i praktične savjete, kazao je veleposlanik Pradeep Singh.Bilo je riječi i o suradnji na području znanosti i tehnologije, a veleposlanik Singh predstavio je predsjednici Nacionalnog odbora Pusić i suradnju s Filozofskim fakultetom u Zagrebu u okviru katedre za indijsku kulturu.

U završnom dijelu sastanka, predsjednica Odbora Pusić i veleposlanik Singh osvrnuli su se na aktualnu političku situaciju u Hrvatskoj, a razmijenili su i stajališta o slovenskoj blokadi hrvatskih pregovora s Europskom unijom.

Autor: Služba za odnose s javnošću