Predsjednik Hrvatskog sabora primio veleposlanika Savezne Republike Njemačke

Zagreb - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primio je veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Gebhardta Weissa.

Središnja tema razgovora je bilo intenziviranje postojeće parlamentarne suradnje dviju zemalja. S tim u vezi, predsjednik Šeks je izvijestio njemačkog veleposlanika kako u Hrvatskom saboru postoji velik interes za formiranje skupine hrvatsko-njemačkog prijateljstva, čije se konstituiranje i imenovanje voditelja uskoro očekuje. Obje su strane izrazile nadu da će se parlamentarna suradnja i nadalje razvijati na svim razinama. Predsjednik Šeks je izrazio želju da predsjednik njemačkog Bundestaga Wolfgang Thierse što skorije posjeti Hrvatsku, za što mu je već upućen poziv. 

Ističući važnu ulogu parlamenata u donošenju potrebnih zakonskih rješenja, kao i potrebu da parlament obavlja nadzor i kontrolu nad implementacijom usvojenih zakona, veleposlanik Weiss je predsjednika izvijestio o natječaju za obavljanje prakse u njemačkom Budestagu, predviđene za djelatnike stručne službe, s ciljem upoznavanja s njemačkim parlamentarnim sustavom i njegovim funkcioniranjem.

Autor: Ured predsjednika Sabora