Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks primio predsjednika Ukrajine Viktora Juščenka

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks primio je danas predsjednika Ukrajine Viktora Juščenka u sklopu njegovog službenog posjeta Republici Hrvatskoj i prvog posjeta inozemstvu nakon smirenja političke krize u Ukrajini.

Predsjednik Sabora i ukrajinski predsjednik su razgovarali o ukupnoj razini bilateralnih odnosa suglasivši se da su u usponu i da bi bilo dobro da gospodarstvenici snažnije iskoriste pozitivnu dinamiku političke suradnje.

Zaključeno je da, s obzirom na zajedničke strateške interese, svakako treba potaknuti suradnju odbora za vanjsku politiku, europske integracije i gospodarstvo hrvatskog i ukrajinskog parlamenta. 

Jedna od tema razgovora dvojice dužnosnika je bio i projekt Družba Adria. Predsjednik Hrvatskoga sabora je zahvalio ukrajinskom predsjedniku Juščenku što je u svom govoru pred saborskim zastupnicima jasno istaknuo da treba uzeti u obzir mišljenja ekologa i javnosti te ga izvijestio u kojoj je fazi taj projekt sada. Predsjednik Juščenko se suglasio da je za ovaj projekt nužna široka politička podrška.

  
 
 

Autor: Ured predsjednika Sabora