Predsjednik Odbora Ivan Jarnjak primio Izaslanstvo Parlamentarne skupštine NATO-a

Zagreb - Izaslanstvo Pododbora za sigurnost i obrambene sposobnosti Parlamentarne skupštine NATO-a sastalo se danas s Odborom za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora. 
 Predsjednik Odbora Ivan Jarnjak upoznao je Izaslanstvo NATO-a s radom tog saborskog tijela istaknuvši kako, bez obzira na promjenu vlasti, politika zaštite manjinskih prava, zalaganja za povratak izbjeglica, suradnje sa sudom u Haagu i unutarnje reforme, ostaju konstanta i prioritet djelovanja. 
U razgovoru o terorizmu kao novoj globalnoj prijetnji, Jarnjak je istaknuo kako je Republika Hrvatska iznimno osjetljiva na bilo koji oblik ugrožavanja mira i sigurnosti, među ostalim i zbog interesa za razvoj hrvatskog turizma kao komparativne prednosti. Upravo zato, istaknuo je Jarnjak, Hrvatska ne želi samo postati članicom NATO-a, već aktivno doprinositi kako sigurnosti regije, tako i ukupnoj sigurnosti Europe jer time doprinosi i ostvarivanju vlastitih interesa.
Razgovarajući o mehanizmima suzbijanja terorizma, Jarnjak je iskoristio prigodu da upozna članove Izaslanstva s nedavno osnovanim Vijećem za građanski nadzor rada sigurnosnih službi, te najavljenim skorim izvješćem koje će pokazati razvijaju li se naše službe prema standardima europskih zemalja
Voditelj Izaslanstva NATO-ova Pododbora za sigurnost Vahit Erdem složio se s konstatacijom o važnosti regije za ukupnu sigurnost Europe, te napomenuo kako Republika Hrvatska, s obzirom na daljnju demokratizaciju i unutarnje reforme,  ima istaknutu sigurnosnu ulogu na ovim prostorima, čime se značajno približava ulasku u Europsku uniju i NATO.