Predsjednik Odbora za europske integracije Hrvatskoga sabora mr.sc. Neven Mimica primio veleposlanika Češke Republike Petra Burianeka

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske integracije Hrvatskoga sabora mr.sc. Neven Mimica primio je danas u radni posjet veleposlanika Češke Republike u Republici Hrvatskoj dr. Petra Burianeka.

Češki je veleposlanik tom prigodom izrazio zadovoljstvo dosadašnjom izvrsnom bilateralnom suradnjom, istaknuvši kako Češka podupire hrvatske ambicije na području europskih integracija, te je otvorena za suradnju, pomoć i razmjenu iskustava o svim pitanjima vezanim za članstvo u Europskoj uniji.

Zahvalivši na toj potpori, mr.sc. Mimica je naglasio važnost suradnje Hrvatske sa Češkom na svim razinama, a posebice na paralamentarnoj razini jer bi zakonodavna tijela trebala imati što jasniji uvid u ukupni pravno-zakonodavni okvir Europske unije. Iskustva Češke, dodao je Mimica, nakon njenog ulaska u Europsku uniju u svibnju ove godine, Hrvatskoj će biti dragocjena smjernica u vanjskoj politici prema Europskoj uniji jer će pružiti konkretniji uvid u položaj novih članica, ali i u sam način funkcioniranja novoproširene Unije. 

U zaključku sastanka sugovornici su se složili kako je jedan od prvih konkretnih koraka u dodatnom jačanju bilateralnih odnosa i inteziviranje suradnje parlamentarnih odbora za europske integracije Češke i Hrvatske.