Predsjednik Odbora za europske poslove Hajduković primio veleposlanika Gruzije Gogsadzea

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković održao je u utorak sastanak s veleposlanikom Gruzije u Hrvatskoj Zaalom Gogsadzeom s kojim je razgovarao o bilateralnim pitanjima, europskome putu Gruzije te parlamentarnoj suradnji dviju država.

Hajduković je tijekom susreta u više navrata iskazao hrvatsku potporu Gruziji naglasivši kako je europska perspektiva Gruzije od iznimne važnosti. –Memorandum o razumijevanju između Odbora za europske poslove dvaju parlamenata kojim je iskazana namjera institucionalne suradnje i partnerstva u skladu s ciljevima europske politike ne smije ostali 'mrtvo slovo na papiru', rekao je Hajduković te dodao da vjeruje kako će se suradnja dvaju odbora koji su ga potpisali i dalje produbljivati. Također je dodao kako je važna dimenzija suradnje parlamenata komunikacija međuparlamentarnih skupina prijateljstava.

Govoreći o nastavku razvijanja bilateralnih odnosa Hrvatske i Gruzije Hajduković je rekao kako postoji prostor za njihovo unaprjeđenje posebno istaknuvši mogućnost akademske i znanstvene suradnje te studentske razmjene kao i suradnje na razini jedinica lokalne i regionalne samouprave.

Gruzijski veleposlanik iskazao je zadovoljstvo gostoprimstvom u Hrvatskoj, koje se, kako je naglasio osjeća na 'svakome koraku' te posebno zahvalio na potpori Hrvatske gruzijskim nastojanjima u ispunjavanju strateškoga vanjskopolitičkog cilja, ulaska u EU. – Raduje me razmjena posjeta na visokoj razini između dužnosnika naše dvije države, kako na razini izvršne vlasti, tako i parlamentarnih izaslanstava, a uspješan je bio i nedavni posjet hrvatskoga ministra vanjskih poslova Gruziji, rekao je Gogsadze. Zaključio je kako vjeruje u nastavak dosadašnjih bilateralnih odnosa uz ubrzavanje aktivnosti i suradnje, posebice sada kad je otvoreno veleposlanstvo Gruzije u Zagrebu.