Predsjednik Odbora za europske poslove Jandroković primio mađarskoga veleposlanika Magyara

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Gordan Jandroković održao je u četvrtak sastanak s mađarskim veleposlanikom u Hrvatskoj Józsefom Magyarom. 

Dinamiziranje bilateralnih odnosa Hrvatske i Mađarske, i na političkome i na gospodarskome planu, jačanje njihovih partnerskih odnosa unutar Europske unije i NATO-a bile su središnje teme razgovora predsjednika Odbora za europske poslove Jandrokovića i veleposlanika Magyara. 

Nedavni posjet hrvatskoga ministra vanjskih i europskih poslova Mađarskoj te najava skorašnjega posjeta mađarskoga predsjednika parlamenta Hrvatskoj potvrda je spremnosti obiju strana za poboljšanje i unapređenje odnosa na razini vlada i parlamenata, složili su se sugovornici. – Mađarska bi, osim toga, željela da se i između „Višegradske četvorke“ i Hrvatske ostvari intenzivnija komunikacija te podražava inicijativu vertikalne suradnje Baltik - Jadran - Crno more, rekao je Magyar. 

Dogovorena je i čvršća suradnja dvaju parlamentarnih odbora za europske poslove, prije svega u izravnoj razmjeni mišljenja o važnim pitanjima i izazovima s kojima se suočava Europsku unija.
 

Autor: Služba za medije