Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Davorin Mlakar primio veleposlanika Kanade Daniela Maksymiuka

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjske poslove Davorin Mlakar održao je u četvrtak sastanak s veleposlanikom Kanade u Hrvatskoj Danielom Maksymiukom. 

Tijekom sastanka potvrđeni su odlični bilateralni odnosi Kanade i Hrvatske, a Kanada je, kako je istaknuo veleposlanik Maksymiuk,  posebno zainteresirana za osnaživanje trgovinskih odnosa i stvaranje uvjeta za djelovanje još većeg broja kanadskih tvrtki u Hrvatskoj. – „Kanadsko- hrvatska poslovna mreža“ u kojoj djeluje pedesetak članova od kojih su mnogi Kanađani hrvatskog podrijetla, svakako može pomoći u povezivanju kanadskoga i hrvatskoga gospodarstva, rekao je veleposlanik Maksymiuk. Dodao je, kako postoje i dobri uvjeti za jačanje sigurnosne i vojne suradnje, ne samo u okviru NATO-a nego i na bilateralnoj razini. 

Predsjednik Odbora za vanjske poslove Davorin Mlakar upoznao je veleposlanika s prioritetima rada Odbora u sljedećem razdoblju, a u vezi daljnjega razvoja bilateralnih odnosa istaknuo kako intenziviranju političkih odnosa značajno može doprinijeti i razmjena posjeta na visokoj razini koji su do sada bili vrlo rijetki.