Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora mr.sc. Neven Jurica primio veleposlanika Republike Indije Kailasha Lal Agrawala

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora mr.sc. Neven Jurica primio je danas u radni posjet veleposlanika Republike Indije Kailasha Lal Agrawala.
Razgovaralo se o suradnji Republike Indije i Republike Hrvatske na gospodarskom, kulturnom i znanstveno-obrazovnom planu. 
Indijski veleposlanik izrazio je veliko zanimanje za posjet ministra gospodarstva Republike Hrvatske i predstavnika vodećih hrvatskih gospodarstvenika Indiji kako bi se konkretizirali potencijalni bilateralni gospodarski projekti. Isto tako, naglasio je važnost što tješnje suradnje hrvatskog i indijskog parlamenta, te pozvao predstavnike Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora da posjete Indiju. 
U nastavku razgovora indijski je veleposlanik upoznao sugovornike i sa skorim parlamentarnim izborima u Indiji koji će se održati krajem travnja ove godine, istaknuvši pritom kako se vanjska politika prema Hrvatskoj neće mijenjati nakon uspostave nove Vlade.
Izražavajući zadovoljstvo odličnim bilateralnim odnosima Republike Hrvatske i Indije, mr.sc. Jurica zatražio je podršku Republike Indije u kandidaturi Republike Hrvatske za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti UN-a 2007/2008. godine, što je naišlo na odobravanje indijskog veleposlanika.
Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora pozvao je u što skoriji posjet izaslanstvo indijskog parlamenta nakon izbora.