Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Mario Zubović sastao se s talijanskim veleposlanikom Pignatti Moranom

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Mario Zubović primio je u posjet veleposlanika Republike Italije Alessandra Pignatti Morana.

U uvodnom dijelu sastanka istaknuti su tradicionalno dobri i prijateljski odnosi između hrvatskog i talijanskog naroda. Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Mario Zubović zahvalio je Italiji na potpori koju pruža Hrvatskoj u procesu pristupanja euroatlantskim integracijama. Veleposlanik Alessandro Pignatti Morano najavio je podršku Hrvatskom pristupanju NATO savezu na predstojećem summitu u Bukureštu. 

Sugovornici su se složili da se pitanje ZERP-a mora što prije riješiti kako bi Hrvatska intenzivirala pregovore za pristupanje EU. Izražena je nada da će ovo pitanje biti vrlo skoro riješeno dijalogom zainteresiranih strana.

Razgovarajući o gospodarskoj suradnji, koja je ocijenjena zadovoljavajućom, sugovornici su istaknuli porast talijanskih investicija u segment proizvodnih djelatnosti kao pozitivan razvoj gospodarskih odnosa. Posebno je izdvojen i turizam, kao grana koja nudi velik potencijal za daljnje intenziviranje suradnje. 

Autor: Služba za odnose s javnošću