Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Neven Jurica primio veleposlanika Kraljevine Norveške Knuta Toraasena

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora mr.sc. Neven Jurica primio je danas u radni posjet člana Odbora za vanjsku politiku norveškog parlamenta Haakona Blankenborga i veleposlanika Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj Knuta Toraasena.
Razgovaralo se o statusu Kraljevine Norveške i Republike Hrvatske glede priključenja Europskoj uniji. Tom su prigodom gosti iz Norveške naglasili kako ovo područje Europe smatraju iznimno važnim, te da bi uloga Europske unije u pogledu primanja Hrvatske morala biti puno aktivnija jer se nedvojbeno radi o najnaprednijoj zemlji u regiji. Njenim ulaskom, smatra Blankenborg, Europska unija može imati samo koristi.
Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora složio se s tom konstatacijom, dodavši kako bi skoro priključenje Hrvatske Europskoj uniji  moglo poslužiti i kao svojevrstan pozitivan primjer u razvijanju demokratskih procesa susjednim zemljama regije. Iz tog razloga, istaknuo je mr.sc Jurica, Hrvatska očekuje razumijevanje i  podršku Kraljevine Norveške u kandidaturi Republike Hrvatske za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti UN-a 2007/2008. godine.